5 причини да изберете почивка на каравани под наем

През последните 3 години, все повече българи избират за своята почивка каравани под наем на море или планина и за това има много причини.

Най-важната причина, която оказа голямо влияние за избор на каравани под наем, беше пандемията.

Българите започнаха да търсят все повече кемпери и каравани за семейна почивка.

Има още 5 важни предимства да изберете каравана под наем .

 

1.Съотношение качество-цена

Въпреки, че цената за наем на каравана ще варира от това, на което място искате да отидете, до това на коя линия се намира караваната.

Цените варират в зависимост от къмпинг зоната, местоположението на терена и избраната от вас каравана, но въпреки това,  Вашата ваканция ще се окаже по-добро съотношение цена/качество от почивка в хотел.

За щастие, от тази година е наличен сайт, на който може лесно да сравните цените и да разгледате различните оферти за каравани под наем.

Така лесно ще може да изберете най-добрите предложения за каравани под наем подредени по цена-качество.

2.Можете да вземете домашни любимци с вас

За разлика от Западна Европа, където почти всеки хотел предлага настаняване дори и да водите с Вас домашен любимец, в България едва 5% от всички хотели предлагат това.

Почивката на каравани или кемпер, решава този проблем за стопаните, които имат домашни любимци и искат да ги вземат с тях по време на ваканцията си.

Редица зони за каравани и къмпинг зони са решили този проблем – там спокойно може да заведете своят домашен любимец, като на много от тези каравани има и обособен кът за тях.

Семейна почивка с деца, домашен любимец – това е истинско щастие, което няма как да получите в хотелите.

3.Караваните под наем, предлагат свобода, която няма да получим в хотел

През последните години в България се изградиха много къмпинг зони, които предлагат каравани и кемпери на диви и девствени места, в които няма бетон.

Те са отдалечени от масовите курорти и предлагат спокойствие, което няма да Ви даде никой хотел.

Най-хубавото, е че на такива места ходят хора, които обичат природата и пазят чистото.

Сутрин, когато се събудите пред вас ще виждате една красива гледка, дървета и спокойствие.

Сами преценявате кога да станете, какво да ядете и как да планувате времето си през този ден.

 

4.Подобрявате здравето си

Ползите от престоя сред природата могат значително да намалят негативните ефекти от градския и онлайн живот. Почивката на каравана или къмпинг успокояват ума и увеличава производството на серотонин, известен също като хормон на щастието, който помага за поддържане на позитивно и балансирано настроение.

Серотонинът може да подобри концентрацията, фокуса, да намали тревожността, да повиши самочувствието и увереността. Ако ви липсват тези положителни хормони, незабавно планирайте пътуване до естествения свят и почивката на каравана.

Това не само ще помогне на Вас, но и на цената Ви, които за малко ще се откъснат от ежедневието изпълнено от телевизори, телефони и дигитален свят.

Повечето от тези къпинг зони и каравани имат WIFI и телевизори, но може самите Вие да си наложите „детокс“ от тях по време на ваканцията си.

 

5.Ще бъдете близко до природата

Къмпингът буквално означава изоставяне на модерните удобства и връщане към по-прост (и в известен смисъл по-щастлив) живот. Най-вероятно ще имате и телевизия и интернет във вашата каравана, но трябва да сте креативни в начина, по който използвате тези ресурси.

Можете да подобрите уменията си на открито, като готвите на лагерен огън, в случай че е безопасно и е позволено от правилата на вашия къмпинг. Също така може да вземете с вас някакви ролеви игри, които да запълнят вечерите на открито пред караваната.

Вместо да разчитате на GPS приложението на вашия смартфон, използвайте карта, за да ви помогне да навигирате при разходките и колоезденето – това ще бъде интересно както за Вас, така и за Вашите деца.