4 места в България, подходящи да се посетят с деца до 5 годишна възраст

В България има места, които всеки трябва да посети поне веднъж в живота си. Ако планирате ваканция с малко дете е хубаво да изберете правилното място, за да се чувства то добре, а вие – спокойни. Безопасността е първото нещо, за което трябва да помислите преди да организирате своето кратко пътешествие. Хубавото е, че имаме огромен избор от морски, селски или планински туризъм.

Сега много туристически портали предлагат информация спрямо нуждите и желанията на всеки един. А ако имате съмнения дали дадена атракция е подходяща за посещение с малко дете – лесно и бързо може да направите проучване в социалните мрежи и форумите.

Предлагам ви една малка част на местата, които са подходящи да се посетят с малко дете: Увеселителен парк „ Приказката “ – град Враца

Някои от развлеченията, които паркът предлага са приказни алеи за разходка и въжена градина – голям кръг (за деца над 6 години и възрастни). За деца под 6 години има изградена по-лесна въжена градина и въжен тролей (за деца над 3 години и възрастни).

За най-малките посетители на увеселителния парк има обезопасен детски кът с люлки и пързалки. Аниматори се грижат за тях докато вие си почивате и се наслаждавате на слънцето и пеещите птици. Актуални цени и работно време може да проверите в официалния сайт „Музеят и децата“ – Етнографски музей на открито „Етъра“ град Габрово

В единственият функциониращ етнографски музей на открито на Балканите – Етъра, се провеждат активности специално за най-малките посетители – Грънчарска работилница, „Имало едно време“ – народни приказки в Кукления театър, уроци по Занаятчийство „Игрите на баба и дядо“ и други. Задължителното условие е децата да са придружени от родител. Входната такса е 2 лева за дете с родител. За две деца с един придружител цената е 3 лева.

Хижа „Узана“ Хижата е разположена на 1240 метра надморска височина в местност „Узана“, край град Габрово. Достъпът до нея е изключително лесен – има асфалтов път в добро състояние, така че посещението с малки деца е напълно възможно. От „Узана“ тръгват няколко различни по трудност и дължина туристически пътеки, а голямата поляна пред нея е чудно място за игри и забавления на детето. За спокойната вечер пред камината в хижата, не забравяйте са вземете любимата на цялото ви семейство настолна игра.

Ето и някои предложения за настолни игри. Деца до 3 години ползват безплатна нощувка в хижата. Делфинариум – град Варна Основната атракция са 5те делфина. Те ще забавляват вас и децата с най-различни акробатики – игра на волейбол, баскетбол, както и футбол. Най-различни скокове на височина, двойно салто и троен „аксел“. Посещението за деца до 2 годишна възраст е безплатно. Делфинариумът работи всеки ден от седмицата без понеделник.