Цигов чарк – възможности за туризъм

Както всяко място в България, с някой язовир или гора наблизо, пък и дори да ги няма тези места може да се намери възможност за туризъм, дори в Цигов чарк.
Може много хора да не са го чували, което е нормално. Не е казано никъде, че трябва да знаете всяко едно място в България. Цигов чарк се намира на 7км. от град Ракитово, на 7км. от Батак, на 19 от Велинград и 43км. от Пазарджик. Придобихте представа вече за позицията на мястото, а самото то предлага възможност за водни спортове, както и риболов.

Още щом потърсим място, където да се настаним, веднага започват да ни заливат с оферти за по 10-20лв на нощ с няколко легла, но нека да видим, какво се намира из самите оферти и по точно в сайтове за групово пазаруване в туризма.
Първата оферта на която попадаме предлага СПА услуги, басейни и за малки и за големи, рум сървиз, дори сейф. Добре, тук цените са малко повече от по-рано  нека да видим някакво предложение в по-ниските стойности.

Има предложения и за къщи от 70лв за 4 легла. Отличен начин да си направите една семейна почивка или само с приятели – зависи от вас. Къщите дори и най-евтините винаги имат своите базови нужди – баня, кабелна, паркинг и прочие. Дори е разрешено да вземете и вашите домашни любимци.
Дори най-евтиният хотел, който намерихме има почти идентични възможности с по-скъпите. От вас зависи кое ще изберете.

Нека да оставим очевидно ниските и препълнени с екстри начини за почивка. Какво можете да правите в Цигов Чарк?
Биосферен резерват „Мантарица“ в Западни Родопи е вероятно отличен пример за разходка на чист въздух за отдих и презареждане. Могилата на Радинград е интересна забелителност с малки размери, която съдържа само предмети от 5 век пр.хр..

Всеки запален археолог или поне любопитен от историята човек, би се поинтересувал да я види. На 100м от нея се намира гробище, което има странен характер за нашите земи. Когато хората са погребвани там, те са полагани и връзвани в поза, идентична както дете в утробата на майка си. Това се правело против вампирясване, понеже се носело поверие по тези земи, че мъртвите можели да се надигнат от гроба и да навредят на живите. Това е доста малко разпространено вярване в България, но явно и то съществува.

Дали сте рибар или цял група рибари, винаги може да се намери забавление за вас в Цигов Чарк.За любителите на историята и катеренето също може да се намери място за забавление за Цигов Чарк. Като добавим и цените и условията за отсядане, всеки би трябвало да се замисли сериозно и да посети това място, повече можете да намерите в сайта на topofertite.com