Лятото в България

Колкото и странно да ви звучи, да прекараш лятото в България изобщо не е лоша идея. Пък и ще ви излезе по-евтино и ще си спестите главоболията с говоренето на други езици. Изобщо има доста позитивни неща в това, да прекарате лятото на Българското черноморие или на планина дори, но да е в България.

За лятото в нашата родина, се знае едно нещо, че през август са най-големите отпуски и пътища се задръстват, плажове също, какво по-добро от това да си на препълнен плаж с всякакви семейства и техните крещящи деца.

Естествено, може да се огледате за някое по-спокойно курортче или плаж, но не трябва да забравяте, че вие няма да сте единственият, които ще мисли на същата вълна. Всеки знае за този щур сезон и всеки търси повече спокойствие. Трябва да мислите малко по-креативно. Например, да си вземете отпуската преди всички, за да отидете на море или ако не сте фен на морските вълни, вземете си я след всички и отидете на планина или посетете някое интересно място в България. Не си мислете, че няма такова място. Имаме планини, културни паметници, никой от вас ли не е мислил да си направи „Околосветско пътешествие в България“?

Да посетите роднините, също не е лоша идея. Колко от вас са от единия край на България и имат роднини в другия? Доста, нали? Можете да посетите техният район и така дори ще си спестите пари от екскурзовод или книга с местните забележителности. Братовчедът има грижата за това.

Не си мислете, че само музеите в чужбина имат какво да ви покажат. Нашите също не са празни. Най-модерният и последно отворен, за които ние имаме информация е във Варна за социалистически автомобили. Така че, ако сте от София и искате да си припомните старите времена, тогава Варна е вашето място. Пък и Варна, също не е лош град за почивка през лятото. Слънце, море, плаж, жени по бански, какво повече ви трябва? Нощните клубове там са пълни. Ако имате лоши спомени от Варна, по някаква причина, може да се насочите и към Бургас. Изборът е изцяло ваш. Може и да стоите пред телевизора и да гледате нови филми, но това ще е пълна загуба на време. По-добре измислете точното време, през което няма да има огромен наплив на хора и отидете на почивка. Какво по-добро от това? Да стоите на жегата вкъщи, а не да отидете и да видите малко свят, дори да е нашият малък свят, България.