Ваканция – къде и как?

Вече летният сезон е в разгара си и тъй като наближава времето за отпуски и ваканция, вие също трябва да изберете, къде да прекарате вашата. Дали ще ходите на планина или на море, или дори в друга държава, изборът е изцяло ваш. Трябва много внимателно да избирате обаче. През лятото не е много удачно да ходите на планина, защото това е лято – време за голи тела и къси дрехи, а не да ходите по планините да се спускате със ски през юли. Морето е много по-подходящ избор пред планината.

Къде да отидете обаче? В южното или северното Черноморие? Зависи само от вас, къде ви харесва повече и какво точно искате да видите — да седите повече по ресторантчета на цаца, бира и картофки или да се топнете в хладната морска вода? Все важни фактори, които определено трябва да се вземат под внимание. Нека да започнем от Варна. Изключително красив град, а ако искате да сте хем в голям град, хем да можете да ходите на море, това може да е вашето решение.

След него може да отседнете в Балчик (като по-близка дестинация до Варна) но трябва да знаете, че Балчишките улици са доста стръмни и е много вероятно да трябва да минавате по тях през голямата жега. Ако сте фенове на нощния живот, то тогава Какао Бийч може да е отличен вариант за вас. Много клубове, заведения и дискотеки подходящи за хора, изпълнени с живителна сила. Бургас, също може да бъде поставен в съревнование с Варна, но това вече зависи от вас, къде най-много ви се ходи. Ако пък наистина не сте от типа хора, които обичат да се излежават на плажа в горещината на деня, то тогава може би предпочитате удобствата на басейните някъде по-близо до вашия град.

Една планинска разходка, може да ви се стори наистина ободряваща след тежък работен ден или дори като старт на няколко дневна отпуска. А защо, да не отидете за риба? Да стоите цял ден на сянка и да чакате рибата да клъвне? Това се казва удоволствие. Можете да посетите язовир Домлян или язовир Богорово, зависи къде ви е по-близо или къде сте свикнали да ходите, но риболовът е наистина подходяща почивка за през лятото.

Стоите спокойно под сянка, никой не ви безпокои, няма нищо по-приятно от това. Ако сте фен на семейните забавления, можете да посетите някое курортно село през лятото, а когато стане прекалено горещо, да се изкъпете в удобния им басейн, като на бара може да ви чака студена бира. Изборът е изцяло ваш. Дали ще изберете прохладната морска вода, високата и стръмна планина или някъде по средата на държавата, остава изцяло ваше решение.Ако се колебаете къде и как да планирате ваканцията си обърнете се към БулТравъл.