Посетете България и полетете с дрона си!

Дори и мъничка по площ и население, България е славна държава, пълна с природни богатства и красоти. Нейната прелест е известна по света. Ако вие сте Дрон пилот и искате да посетите някое незабравимо място, което носи ухание на природа и незабравими гледки, елате в България. Имате голям избор във възможностите да издигнете дрона и да се насладите на красивата и на места апълно девствена природа. Планини, върхове, езера, язовири, реки, море, необятни гори, пещери – тук с дрона няма да е лесно:). Като цяло имате голям избор в това какво да снимате.

Много подходящи места за да покажете своите умения за дрон фотография.

Първата от тях е:

Белоградчишките скали

Безспорен природен феномен, представляващ скален комплекс дълъг близо 30 км. и широк 6-7 км. Намира се близо до град Белоградчик. Скалите са дело на природата, която ги е извайвала в течение на повече от 200 млн. години. Имат червеникава окраска, която се дължи на съдържанието на железен окис. Първата група скали е близо до град Белоградчик и са известни с имената Конника, Мадоната, Дервиша, Адам и Ева, Гъбите, Лъва, Монасите, Мечката, Замъка, Овчарчето.

Друга група са на запад от града, като най-известни са Збеговете, Екрюприя и Борич. До скалите можете достигнете по добре очертан път, подходящ и за превозни средства.

Скалите са използвани като естествена защита през различните епохи от византийци, българи и османци.

Следващото ни предложение е Крушовските Водопади.

Прелестен и удивителен природен басейн, който трябва да видите на всяка цена. Намират се на северния склон на Деветашкото плато в средния Предбалкан. Поредицата от водопади намиращи се близо до село Крушуна, община Летница. Главният водопад е висок 20 метра, като се разделя и създава още няколко водопада. Разположени върху дълга каскада, като отделните стъпала са самите водопади. Разнообразните и многобройни растителни и животински видове допълват тази невероятна природна местност. Изградената екопътека, която води посетителите през цялата тази красота също е на ваше разположене. Цялата зеленина и прелест на водопадите ще ви омаят.

Следва Рилския Манастир

Може би една от най-известните забележителности в България. Този ставропигиален манастир, който се намир се в югозападна България, област Кюстендил, е култов духовен и храмов център. Основан е през 10 век от Св. Иван Рилски. Рилският манастир е един от най-значимите паметници на България и е включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.

Скътан в сърцето на Рила, манастирът привлича многобройни туристи всяка година. Местността е изглючително натурална и красива, флората и фауната са пленяващи.

Освен че е страхотно да посетите и да снимате с дрона си в България, хубаво е да сте наясно и със законите и правилата за полет на дронове в България.Част от тях може да намерите в BULATSA Както всяка държава, така и тук има специфични правила, които трябва да се спазват. Подробно разписани правиллата за полет на дронове в България – можете да намерите на тази страница. Не забравяйте винаги да бъдете предварително подготвени и добре оборудвани, когато планирате разходка или пътуване с дрон.Трябва да знаете правилата за летене с дрон .Особено в планините и отдалечените местности.

Ако се интересувате от друга държава по света и нейните правила и закони за пилотиране на дрон – може да посетите този уебсайт. Там ще намерите най-актуалните закони и правила.