На яхта в морето

Тъй като нашето черноморие изобщо не е малко, можете да потърсите измежду многото курорти, които да ви предложат всякакви атракции, басейни, спокойни плажове и прочие. До някъде, това вече не ви ли звучи изтъркано? Всяка година сте на море, всеки път е пълно с всякакви хора, понякога и комшията, които ви дразни от последните 5 години и прочие. Обичате морето, няма начин да пропуснете, но дори да отидете на друг курорт, там водата може да ви се стори по-мръсна, плажа вместо пясък да е камъни и други подобни.

Трябва да има някакво различно решение на проблема, което да внесе нови интересни моменти и преживявания в спомените ви от лятото. Какво ще кажете за яхта? Някой, ще каже „ама то е като да си на лодка, само че по-голяма“.

Разликата е огромна. Едно е да стоиш в една лодка с две седалки, друго е да се настаниш в удобна яхта с всякакви луксове и да си пиеш някое екзотично коктейлче на палубата. Чувството определено е незабравимо, пък и да си на яхта има много плюсове.

Първо, можете да сте сам с приятелката си или цялото семейство. Както вече споменахме, нашето черноморие има голям избор от различни морски курорти, което означава различни яхтени предложения. С приятелката си можете да се отдадете на спокойствие и тишина, без значение дали, когато слънцето романтично залязва на хоризонта или точно когато изгрява.

Вярно, че когато сте със семейството, децата може да няма къде да играят, но това може да се окаже положително, като така ще се кротнат и ще си намерят някое тихо занимание. Вторият съществен плюс на яхтата, е, че сте сами. Няма го досадният комшия или малки дечурлига, които да бягат по плажа и да хвърлят пясък навсякъде по вас. Уединението е ключов фактор на яхтите, а когато добавим, че яхтата може да крещи „лукс“ от всяка една страна, тогава вашето удоволствие се покачва още повече.

Добре, сега всеки не е семеен тип, не всеки е с приятелка, жена, деца и прочие. Знаете ли какъв купон можете да си направите на една яхта? В щатите, това е много често срещана практика. Събират се колкото се може повече хора, естествено колкото повече сте, толкова по-голяма яхта можете да вземете, пък и цената можете да си я поделите, излиза толкова евтино. Няма да ви трябва и мощна музика, защото сте насред морето в една яхта и се чува доста добре, така че ще спестите и от скъпо оборудване за музиката. Така няма да се притеснявате, че съседите ще ви тропат по вратите и прочие. Една яхта е перфектно решение за истински див купон насред морето.

Да се возиш на яхта има толкова много положителни страни, че всяка една си заслужава да се използва като извинение, да похарчите голяма част от парите си за хотел за яхта. Всеки човек поне веднъж в живота си трябва да се качи на яхта, било то за ден и да се наслади на морското спокойствие, което тя може да му предложи. Както споменахме, има толкова много полезни приложения на яхтата.

Бизнес среща, също е едно. Вместо да давате пари на някой хотел за конферентна зала или искате да спечелите свой клиент на ваша страна, които е много важен за вас и наистина искате да го впечатлите с престоя му тук — яхтата е отлично решение. Можете да се охарчите повече от конферентна зала в някой хотел, но яхтата буквално може да му вземе ума.

Да не говорим, че една от най-често срещаните услуги в родните яхтени компании, са пътуване от град до град. Какво означава това? Можете да си направите абсолютно спокойно и приятно пътуване от Варна до Балчик с яхта, да омаете клиента си с най-доброто шампанско или друг вид алкохол и да му покажете колко красиво черноморие имаме. Яхтата, ще покаже колко луксозни можете да сте и как се държите с гостите си. Наистина, отнема повече време от 2 часа на стол пред маса да се опитате да спечелите клиента си, но яхтата, яхтата е нещо на друго ниво. Ще остави такова уникално впечатление във вашите бъдещи бизнес партньори, че няма как да не се съгласят на сделката.

Добре, ще кажете „Колко струва?“. Погледнато реално на нещата, може да се намери яхта за всеки джоб. Дали отивате с гаджето, жената и децата или шефа на голяма чуждестранна фирма, винаги може да се намери подходяща яхта с луксозен интериор при това от всяко едно родно, черноморско пристанище. Замислете се, колко хубави моменти, бихте имали на една яхта, дори за един ден ветроходство.