Най красивите плажове на Гърция

Nea Pеrаmos е морски курорт на 18 km от град Кавала на 303 км. от София. Нейните постоянни жители са по-малко от 2000 и тук можете да намерите всичко, което ви е необходимо за релаксираща почивка в Гърция на 3 часа с кола от Столицата на България. Предградието на Атенс също носи името Nеа Perаmοs, така че бъдете внимателни, за да не ги объркате.

Градът предлага голям избор от хотели, магазини, таверни и кафенета, а невероятните плажове в Гърция ще ви смаят със своя фин пясък и бистра синя вода. На един хълм в южната част на курорта можете да видите руините на старинна крепост с панорамна гледка към околността.

Бреговата плажна ивица на вилното селище е приказна и дълга. Част от нея е окупирана от шезлонги на баровете по плажа и за използването им се изисква консумация на напитки. В този малък гръцки курорт има много неохраняеми плажове с дълга пясъчна и непрекъсната ивица на много километри. На 1000-2000 м от Nea Peramos се намира плажът Амолофи – бряг с натурални пясъчни дюнни и плитки води, награден с Вluе Flаg (най-високото отличие за качествени плажове в Света). Той е дълъг седем километра, с няколко плажни бара и множество спа центрове. Налични са и някои водни спортове.

И още един факт, който не е известен на посетителите – в близост до Неа Перамοс се намира алпийска арена, наречена Кокина. Тя представлява група от скали точно до морето и предоставя над 50 маршрута както за начинаещи, така и за напреднали ентусиасти туристи.

Плажът Неа Перамос е на 71-во място от 185 плажа в региона на Източна Македония и Тракия, на 97,5 км от центъра на град Комотини. Той е един от плажовете на селището Неа Перамос, само на 0,3 км от неговия център. Плажът е разположен в градска зона, сред планини.

Той е с кристално синя вода и златист пясък, така че не се нуждаете от специални обувки. Остротата при влизане във водата е съвсем нормална (водата е много плитка). Този плаж е подходящ за различни категории хора, самотни пътешественици, любители на релаксиращите бягства и др. През високия сезон той е частично пренаселен.

Плажната ивица на Неа Перамос е свободна за всички. Този плаж разполага със следните удобства: шезлонги и чадъри, ресторант на плажа, съблекални, тоалетни. През сезона тази плажна линия се наблюдава от спасител.

В допълнение към плуването и слънчевите бани, можете да участвате и в други дейности .

Този плаж е лесно достъпен, намира се в непосредствена близост до пътя. Паркингът е разположен директно на плажа.

В радиус от 5 км има още 10 плажа. Най-добрият от тях е плажът Феникс, който има оценка 8,7.