7 съвета как да намерите евтини самолетни билети

С известно планиране и предвидливост можете да пътувате до вашата предпочитана дестинация без това да повлияе значително на вашите финанси. В тази статия ще подберем седем полезни идеи, които ще ви помогнат да намерите по-успешно изгодни билети за самолети.

1. Следете, когато в по телевизията или интернет се споменава определена авиокомпания, това значи, че най-вероятно към момента провеждат рекламна кампания и едно от нещата, част от кампанията им е да се продават временно евтини самолетни билети.

2. Проявете гъвкавост в планирането на пътуванията си. Вторник, сряда и събота би трябвало да са по-евтини дни за летене. Същото е валидно и за много късни и много ранни полети. По празниците билетите обикновено са доста по-скъпи. Това е валидно и за сезона на отпускарите.

3. Интересувайте се от пакетните оферти на авиолиниите. Често ако наемете автомобил и купите хотелски престой от авиолинията, пакета ще ви излезе с пъти по-евтин. Не забравяйте да сравните техните цени и изчислете колко би ви струвало всичко, ако резервирате хотел сами.

4. Направете ранна резервация. Колкото по-рано купите вашите билети, толкова по-евтин ще е вашия самолетен билет. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и трябва да имате план доста преди датата на която ще летите, но средствата, които ще спестите ако положите малко усилия ще бъдат значителна сума.

5. Потърсете сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Потърсете ги в търсачките с ключови думи „самолетни билети цени„, „евтини самолетни билети“, “ онлайн самолетни билети “ и други подобни, за които се сетите.

6. Питайте се дали самолетната компания, с която ще летите има програма за лоялни клиенти. Може да се окаже, че и друг път ще пътувате с тази компания, и ако съберете повече точки може би ще летите по-евтино или ще получите някои бонуси. Не изпускайте тази възможност.

7. Всеизвестен факт, че едни от най-евтините билети за самолети се продават от нискотарифните превозвачи като: wizz air, изиджет, Ryanair, Bulgaria Air и други.

Видео