Почивка на езерото Байкал

Искате да промените начина по които ходите на почивка – със семейството, някаква спокойна екскурзия, нещо развлекателно за децата и прочeе и прочeе и искате малко разнообразие, дори малко шантавост, езерото Байкал може да е точното място за вас.

Добре, това си е все пак езеро, какво толкова шантаво може да има около него или дори в него? Правилен въпрос, но отговорът е доста необятен. Езерото датира от преди 25 милиона години и е най-голямото и най-дълбоко езеро със сладководна вода в света. Да отидете за риба бихте попитали, става, но определено не за това ви предлагаме тази дестинация.

Да, можете да отидете на Lake Baikal наистина за риболов, но внимавайте, може да се натъкнете на хора в скафандри с размер по 3 метра. Това е една от най-старите легенди за езерото. Хора, които обитават неговите дълбини със сиви комбинезони и шлемове на главите без никаква дишаща екипировка и дори плашат местните рибари.

Една от историите на един от тях се развива в средата на нощта, когато рибарите решили да си направят нощен риболов. Тези човекоподобни започнали да изкачат от водата и да се гмуркат толкова бързо, че дори да не можеш да ги огледаш добре.

Нека обаче да оставим летният сезон и да се насочим към студеният. Знаете в тези части на страната, където се намира езерото байкал, наистина може да стане доста студено и езерото да замръзне, че да можете да се пързаляте по него. Заради кристално чистата вода на езерото, можете дори да виждате на дълбочина около 40 метра. След като всичко това замръзне, в края на януари, където са най-силните студове, ледовете се напукват и се образуват огромни, ледени късове.

Комбинацията от всичко това, привлича фотографи от целият свят, по простата причина, че цялото езеро е толкова красиво, толкова голямо и крие толкова много магия в себе си, че просто не е за изпускане.
Може да огледате хотелите около него, да видите цените и дори да се поинтересувате за разходка с лодка, но определено си пригответе дебелите, зимни дрехи.