Но почивка в Гърция

Искате евтина почивка в Гърция за 2021?

Нека Ви дадем няколко предложения за незабравима морска ваканция. Гърция наистина може да е вашето място за почивка през 2020. Цените не са високи, не е далеч, а да не говорим колко оферти има до различни места с автобуси и всякакви превози, които напълно си заслужават парите.Забравете обаче да ходите през почивните дни на юли и август – тогава е най-скъпо. През юни и септември хотелите са с 50% по-евтини и може да отседнете за 30 евро за стая на вечер в Халкидики. Ще видите в интернет, че има много по-евтини предложения за 5 вечери отколкото за 3. Изберете хотел с „ол инклузив“, което ви гарантира ядене и пиене на корем за фиксирана цена.

На море в Санторини

Щом е толкова популярно, значи е много скъпо!Не, това не е така.Може да намерите пълна почивка на Санторини за около 100 евро за 3 вечери с пътя (ферибот от Пирея – 47 евро в двете посоки), но ще спите на бунгало. Може да се разходите безплатно в столицата Фира и да се насладите на залеза в Иа. Най-евтино би било да хапнете шишчета (сувлакя) и да се разходите из прочутият музей на виното имението Архондико Аргиро.

Остров Сирос

Вашата почивка в Гърция може да се окаже още по-разнообразна. За 5 дни почивка може да ви излезе около 260-280 евро, като за тези пари ще видите толкова много. Отново обаче, ще сте на къмпинг (все пак търсим евтина почивка в Гърция), в Галисас, като цената за нощувка е 8 евро на човек. Може и да наемете дървено бунгало за 12 евро на вечер. Вижте града Ермуполи – безплатно посещение на кметството на площад Миаули, общински театър „Аполон“, интересният квартал „Вапория“ населяван някога от морски капитани и още много други.Ако пък ви стане много горещо – гмурнете се на прочутия плаж Посидониас. Ако огладнеете след това, навсякъде е пълно с таверни за прясна, дребна риба.

Остров Керкира

Може да го знаете повече като Корфу и това изобщо не е най-евтин избор за почивка в Гърция. Все пак, може да намерите много неща на достъпна цена. Отиване и връщане с автобус до Атина и ферибот до Игуменица, ще ви излезе 93 евро. Отново къмпинг, защото трябва да пазите разходите ниски. Може да отседнете в курорта „Дионисос“ срещу 6 евро на вечер, но внимавайте – курорта се намира на 8км от Дася.Ако искате вашата почивка да включва исторически забележителности, това е дестинацията за вас.

Може да се насладите на археологическият музей, старата крепост, храма Антивуниотис и дори азиатски музей, които е уникален за цяла Гърция.Където и да сте решили да отсядате, ако сте по-голяма компания или семейство, препоръчваме ви да вземете кола под наем. Транспорта между селата е доста нарядко, не се знае кога ще хванете нещо и кога ще ви трябва. Удобството на автомобила винаги е добре дошло, но само ако ви е по джоба.

Източник: https://morskibryag.com/