Най ценните съставки в козметиката за лице

Използването на висококачествена козметика за лице е от съществено значение, ако желаем да се радваме на безупречен вид на кожата си. Изграждането на ежедневна рутина, постоянството и правилният подбор на избраните продукти са все въпроси с висок приоритет. Напомняме, че, за да подейства най-оптимално и ефективно дадена козметика за лице, е важно не само да сме я съобразили с типа кожа, която притежаваме, но и също да заложим на висококачествени съставки в нейното съдържание.

Прави ни впечатление, че относително малка част от потребителите на козметика за лице обръщат внимание и се интересуват относно вида на съставките, включени във формулите на продуктите, които използват. Предполагаме, че това се дължи на относителната сложност, с която се характеризират дерматологията и козметиката. Ето защо решихме чрез днешния текст да се опитаме максимално да улесним за вас подбора на продукти, базирайки се на включените в тях активни съставки.

На кои съставки да заложим, когато избираме козметика за лице

Както вече споменахме, от значение е не само какви продукти използваме спрямо спецификите на нашата кожа, но и кои точно са активните съставки, включени в съдържанието им. Редица дерматологични проблеми доказано се третират повече от успешно, благодарение на специални активни молекули, които успяват да проникнат в дълбочина в кожата и да се преборят успешно с редица проблеми.

На първо място няма как да не споменем хиалуроновата киселина – тя притежава мощни хидратиращи свойства и е една сред най-препоръчваните съставки, когато става дума за третиране на суха или пък мазна кожа. Знаете ли, че прекомерното омазняване е възможно да се дължи и на понижена хидратация? Кремове и серуми с хиалуронова киселина са чудесно средство за снабдяване на кожата с допълнителна влага, заключвайки я в клетките и нормализирайки количеството себум.

Друга киселина, която спада към бета-киселините, е салициловата. Нейната функция е особено ефективна при акнеичната кожа – всъщност по-голямата част от хората успешно преборват черните точки и комедоните именно благодарение на салициловата киселина. Лекият й пилинг ефект и проникването в дълбочина в порите имат изчистващо действие, отстранявайки натрупаните нечистотии. Това дава възможност на кожата на лицето да диша.

Разбира се, що се отнася до съставките в бялата козметика за лице, винаги е добре да залагаме на билки и естествени екстракти – в никакъв случай няма да сгрешите, ако изберете продукти с алое, лайка, невен, етерични масла, шипка, билки и краставица.