Красиви и вълнуващи уикенд дестинации в България

Живеем забързано и работим твърде много. Често нямаме време или възможности за по-продължителни почивки. Необходимостта от презареждане, все пак трябва да бъде водещ фактор, защото, ако не го пазим, здравето може да ни изневери в един момент. Затова всяка възможност за разходка за уикенда трябва да разглеждаме като шанс, който не бива да се пропуска.Един уикенд на красиво място и в качествена компания, няма  да наруши толкова много бюджета, а ще ни даде възможност да си вземем глътка свеж въздух.Къде и какво можем да видим в рамките на два дни?Необходимо ли е изобщо да напускаме пределите на България?С тези въпроси, можем да сложим началото на мисия „Опознай родината“.

Лакатник за уикенд време

Това малко, но богато на красиви гледки селце, може да даде нови емоции на любителите на разходки сред природата, но и за запалените по катеренето.Тук ще видите Лакатнишките скали, заслона „Орлово гнездо“ (до него не се стига без въже и катерене), карстов извор „Житолюб“, пещерата „Темната дупка“, Козарската и Ръжишката пещери, пропастта „Ямата“, различни пешеходни маршрути, манастира „Седемте престола“.В близост до Лакатник, може да се отседне в малко хотелче или уютна къща за гости.

Ждрелото на река Ерма за 48 часа

Мястото е познато още като: Трънското ждрело или Трънската екопътека. Намира се в непосредствена близост до град Трън, който ще ви изненада и с други добри възможности за трупане на впечатления.Врабчанският водопад, няколко църкви, манастир, музей на киселото мляко и паметник на загиналите през Сръбско-българската война, ще допълнят чудесно престоя и разходките из Ждрелото на река Ерма. Не пропускайте: Идеи за разходки около София

Водопад Котлите и манастирите около село Туден за 2 дни

Още едно красиво и спокойно място, което заслужава повече внимание от наша страна. На по-малко от 50 км от София и съвсем близо (4 км) до град Годеч. Водопад Котлите си заслужава да се разходите и да направите уникални снимки със семейството, манастирите: Букоровски, Разбоишки, Чепърлински, Годечки ще ви припомнят по свой собствен начин за вярата и пътя към нея.

Крушунски водопади и Деветашка пещера с една или две нощувки

Много красиви и романтични (тук се правят чудесни предложения за брак), Крушунските водопади имат какво да ви покажат със воите изумителни води. Село Крушуна предлага добри възможности за настаняване, може да бъде наета стая или даже цяла къща за отдих.Ако се разходите до там за един уикенд, недейте да пропускате Деветашката пещера. В случай че имате на разположение 3 дни, непременно включете в своята програма и град Ловеч.

Този хубав български град, определено има какво да ви предложи със своите музеи, църкви, покрит мост, крепост Хисаря, паметници, стари къщи, даже зоологическа градина.Никога не е късно да се запалите на тема кратки или по-продължителни пътувания.Съветваме ви да започнете от родните ни забележителности и по този начин да се докоснете по-пълно до богатството, което притежаваме в България!А ако живеете в София и в забързаното ежедневие не ви остава дори и един свободен уикенд, вижте нашето предложение за интересно прекарване в рамките само на няколко часа близо до столицата – Кътинските пирамиди.

Източник: https://pohod.eu/