За риба на язовир Доспат

Летният сезон наближава и макар някои да са фенове на морето има такива, които предпочитат да се отдадат на спокойна почивка в планината, а защо не и за риба? Топличко, спите си в лодката и чакате да клъвне. Кеф. Добре де, но ако имате жена и деца, тогава положението става много по-лошо. Трябва и за тях да се грижите, а те вероятно няма да искат да стоят с часове с вас и да не правят нищо и да не си говорят. За тях това би било истинско мъчение. Трябва да се измисли и за тях нещо.

Вероятно, първият ви проблем, ще е къде да спите. За всеки заклет рибар е ясно, че няма по-добро от палатка или на защитено в колата, ако смята да прекара повече време там, но жена ви няма да е на това мнение. Ще трябва да изберете нещо подходящо. За пример, на язовир Доспат има доста бунгала и хотели в близките селища, а може и да се насладите на красотата на Родопите. Дори може да проверите в интернет за сайтовете на хотели и да резервирате нещо. Ако сте с приятели, може да изберете и едно бунгало или няколко, но тук става въпрос само за мъжка компания. Семейството лесно може да залъжете, като ги пратите на масажи, бани и подобни забавления, за който вие нямате време и можете спокойно да изтичате за риба до язовира.

Хубавото на язовир Доспат е, че около него наистина има голямо количество от почивни къщи и вили. Можете буквално да избирате по размер, цена и качества на всяка една. Това означава, че всяка от тях може да предложи различни развлечения за вашето семейство.

Но те може да не са доволни от тези условия и да искат да излязат на чист въздух. Това е напълно възможно, още повече, ако знаете колко е красиво около язовира. Има площ от 22 000 декара водна площ, което го прави вторият най-голям в страната. Закрит е от всички страни с уникални красоти, гори и поляни. Можете да седнете и да чакате рибата да клъвне, а вашето семейство да поеме на поход из приказните гори. Дори, ако решите, че този язовир не е за вас и искате нещо различно и по размер и по риба, може да посетите близките Въча, Сърница, Беглика и Батак. Там също може да седнете и да ловите, а семейството ви да се разходи из забележителната природа около вас. Замислете се колко красиви места могат да открият, а вие да си седите кротко и да си ловите. Стига жената да ви даде.