Запазете спомените си с добър сватбен фотограф

Сватбената фотография е практически единственият осезаем спомен от вашия голям ден, а сватбеният фотограф е един от най -важните участници на сватбата. Не искате внуците ви да си кажат: „Е, бабо, ти си със затворени очи!“ Има няколко основни трика, за да изберете най -добрия сватбен фотограф и да получите точно снимките, за които винаги сте мечтали.

Огледайте се добре, преди да изберете вашия сватбен фотограф.

Съвет 1: Изберете

Точно както прекарвате часове и часове в разглеждане на списания с булчински рокли, отделете време да изберете фотографж. Скрийте стиловете, които харесвате, за да можете да покажете на избрания фотограф какво искате. Работи по същия начин като при фризьор – снимката ще отнеме час за обяснение. Можете да изберете или в нашия списък с фотографи, или да отидете на Fotopátračka. Портал, където можете да видите работата на фотографи от вашия район, професионалисти и начинаещи и незабавно да се свържете с тях.

Накарайте избрания фотограф да ви покаже същия тип снимки, които си представяте от вашата сватба.

Съвет 2: Пригответе се

Фотографът, който сте избрали, трябва да има поне малка извадка от снимки в същия стил, който желаете. Тогава вие ще знаете как ще изглеждат снимките, а фотографът ще знае, че неговият стил на снимане ви подхожда. След това решете дали искате цветни снимки, сепия или черно -бели. Съответно фотографът ще трябва да донесе оборудване и да избере осветление за фотосесията.

След това съставете списък със снимки, които определено искате да вземете от сватбата. Нашите любими са например: обличането на булката, първата целувка на младоженците, танцуването на булката с баща й, нарязването на торта и други подобни.

Съчувствието между вас и сватбения фотограф играе важна роля.

Съвет 3: Съчувствието над всичко

Добре е да се срещнете с фотограф преди сватбата. Ще изясните вашите идеи, условия на сътрудничество и необходимото оборудване. Помолете го да донесе портфолиото си – макар да не изглежда така, снимките всъщност винаги изглеждат малко по -различно, отколкото на компютър и е възможно най -новите сватби да не бъдат публикувани онлайн. Основната причина за срещата обаче е взаимното съчувствие.

Да, не вземате фотограф, но той ще бъде с вас по цял ден – по време на подготовката, по време на церемонията и впоследствие по време на същинската фотосесия на младоженците. Вие не само не трябва да се чувствате неудобно от присъствието му, но и едва ли трябва да забележите добър фотограф. Ако това е несимпатично за вас или не се чувствате добре с него, ще ви бъде трудно да изглеждате спокойни на самите снимки.

Съвет 4: Изпит преди сватбата

Много двойки днес искат не само сватбени снимки, но и снимки преди сватбата или годеж. Те са много по -малко официални и улавят само вас двамата. Темата може да бъде вашето хоби, ретро снимки, снимки във водата или просто разходка в гората.

Във всеки случай, ако решите да направите такава фотосесия, не може да стане и да ги заснемете с вече избран сватбен фотограф. Ще се запознаете, ще можете да видите работата му и да опитате да позирате пред обектива под негово ръководство. И ако не сте доволни от резултата, не е късно да изберете друг фотограф.

На сватбата се отпуснете и се доверете на фотографа си, само тогава ще бъдат създадени красиви снимки.

Съвет 5: Доверете се на фотографа си

Вашият сватбен фотограф е професионалист с дългогодишен опит, знае вашите идеи и поне частично ви познава. Не иска останалото върху себе си. Най -красивите снимки са създадени от спонтанни моменти, които опитен фотограф улавя навреме. Затова бъдете спокойни по време на фотосесията и цялата сватба, насладете се на нея и вярвайте, че вашият фотограф ще създаде точно снимките, които сте искали.