ENG English
НачалоУсловияКонтакти
 
Видове обекти

ЛОКАЦИЯ

Регион


Екопътека " Бяла река "

» Населено място: Калофер
» Община: Калофер
» Регион: Пловдив
» Телефон:
» Моб. телефон:
» Сайт:

На около 8 км. Северозападно от Калофер в м.”Бяла река” близо до Калоферски мъжки манастир на територията на Национален парк „Централен Балкан” се намира еко-пътека”Бяла река”. Пътеката е част от комплекс „Бяла река” включващ още бивак”Бяла река” и детски център за оцеляване сред природата „Джендема”.

Интересното съоръжение е изградено и се подържа от Дирекцията на парка с цел популяризиране природното богатство на тази защитена територия. За целта са изградени 8 моста в най атрактивната част от ждрелото на реката  и са поставени 7 модула разказващи за дивият свят в парка. Това което ви очаква тук няма как да се разкаже затова най-добре е да планирате посещението си на това прекрасно място и да го видите с очите си.

При преминаване по трасето на пътеката трябва да знаете някои основни неща свързани с вашата безопасност и поведение в Национален парк „Централен Балкан”, за това преди да тръгнете прочетете внимателно табелите на входа на съоръжението. До еко-пътеката се стига по черен планински път, който тръгва от северозападния край на Калофер и води към Калоферски мъжки манастир зад който на около 200м. е входа на Националния парк и на комплекс „Бяла река”.

Инфо: Уикипедия


Офертата е прочетена: 2991 пъти.

Изпратете запитване до подателя на офертата

Име: Телефон: е-mail:

Въведете кода:  

Запитване:

Всички полета са задължителни!     


Търсене
  Вид:
    Местоположение:     Населено място:

Вип оферти
Къща за гости " Равеста "
СПА… в България
Цигов чарк - възможности за туризъм
Екопътека " Властелина на планините "
Дом " Колеви