ENG English
НачалоУсловияКонтакти
 
Видове обекти

ЛОКАЦИЯ

Регион


Хотелски комплекс " Дивайнс "

» Населено място: Божичен
» Община: Иваново
» Регион: Русе
» Телефон:
» Моб. телефон:
» Сайт:

К-с „Дивайнс„ работи целогодишно и е подходящ както за семейна почивка в празничните и почивни дни и през ваканциите, така и за хора в командировка в делнични дни. Организиране на малки лични и фирменни празници. Отмората в летните дни около басейните не е за изпускане. В лоби бара може да отпочинете на чаша кафе или....,а механата и летния бар ще се погрижат да похапнете и пиинете добре. По Ваше желание предлагаме печено прасенце, агне или заек а за екскурзиантите сандвичи, плодове, вода. Тук може да се насладите на невероятната красота на природата във всеки един сезон на годината. Гарантирана дискретност и спокойствие на посетителите на комплекса.

Станете наши гости и приятели.

Районът има богати на дивеч ловни полета, както и природни и културно-исторически забележителности. Там сме ние Комплекс ”Дивайнс” и Ви предлагаме отлични възможности за селски туризъм. В близост до селището се намират Ивановските скални църкви - известен археологически резерват. До там може да се стигне с лек автомобил, както и пеша по маркирани пътеки за пешеходен туризъм. На 10 минути път от Божичен се намира археологически резерват "Средновековен град Червен", непосредствено до с. Червен. Тук може да се види най-добре запазената средновековна кула в България, както и укрепен подземен извор за черпене на вода при обсада. В близост се намира една от най-интересните пещери в България - Орлова чука. Пещерата е обитавана от около 10 000 прилепа.

Друга туристическа атракция в непосредствена близост до селото е прочутият манастир "Св. Димитър Басарбовски", който е изсечен в скалите. Към него също има пешеходни маршрути и екопътеки. И не на последно място на около 30км в село Каран Върбовка се намира манастирът ”Света Марина”. Неговата история, въплътена в легенди и предания, ни връща към времето на средновековната българска държава, когато тук е съществувал манастир - опора на народния дух и самосъзнание. Път, който е минавал по тези места, и до днес носи името Шишманов път. Хайдушкото скривалище, открито наблизо, е свидетелство за съпротивата в най-тежките времена на робството. Манастирът е на мястото на извор, чиято вода има целителна сила според местните хора.


Офертата е прочетена: 3177 пъти.

Изпратете запитване до подателя на офертата

Име: Телефон: е-mail:

Въведете кода:  

Запитване:

Всички полета са задължителни!     


Търсене
  Вид:
    Местоположение:     Населено място:

Вип оферти
Цигов чарк - възможности за туризъм
Дом " Колеви
Екопътека " Властелина на планините "
СПА… в България
Къща за гости " Равеста "